HÖH’ÜN 'TÜRKİYE SENDROMU'

9 Aralık 2011 Cuma |

Bulgaristan’daki Türk partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi’nde ‘Türkiye sendromu’ var. Adeta bir hastalık. Kökleri ise komünist dönemin beyin yıkama makinasına dayanıyor. Kömünizmin yıkılmasından 20 yıl geçmesine rağmen sözkonusu ‘Türkiye sendromu’ yaşamaya devam ediyor.

Nedir bu ‘Türkiye sendromu’ ve günlük hayata nasıl yansıyor?
Parti yöneticilerinin herhangi bir konuda, Türkiye’den gelen kamu veya özel kuruluşların temsilcileri ile yaptıkları görüşmelerin Bulgar basınına yansımasından pek hoşlanmıyorlar. Özel görüşmelerden bahsetmiyorum. Örneğin HÖH belediye başkanları, Türkiye’den resmi ziyarete gelen bir mevkidaşı ile yaptıkları görüşmenin Bulgar basınında yer almasından rahatsız oluyor.
Aynı şekilde yine Türkiye’ye resmi ziyarete gittiklerinde oradaki temasları hakkında bilgilerin Bulgar basında yayınlanmasından da hoşlanmıyorlar.

Nedeni ise şu: ‘Bulgaristan’da yanlış anlaşılır ve yanlış yorumlanır’.
Kısacası izah etmek gerekirse, parti yöneticileri, sözkonusu temasların Türkiye ile ilişkili olmasından çekiniyor. Ancak temasların Türkiye kaynaklı olmayıp, bir başka ülke olduğunda ise tam tersi yaşanıyor – Basın sözkonusu temasın haberi ile dolup taşıyor.
Kökü komünizm dönemine dayanan bir psikolojik kompleksin ürünü olan ‘Türkiye sendromu’,  çarpık düşünce yapısının hala varolduğunu gösteriyor.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Tırnak etten ayrılamaz, Her nekadar bu Sendromu HÖH kaldırmak istesede seçmen tabanı buna izin vermez.

Adsız dedi ki...

Bence secmenle alakasi yok. Hatta tam tersi, secmeni yonetim yonlendirir.

Adsız dedi ki...

AZINLIKLAR AAAHH AZINLIKLAR !! HEP IZDIRABI AZINLIKLAR CEKMEDIK MI?
HER HAREKETE SUPHE ILE YAKLASMAK , AZINLIK OLMAMIS BIR KISI BIZI ANLIYAMAZ ! AZINLIGI AZINLIK OLARAK EZILMEYEN BIRI ANLAQMASI MUMKUUN DEGIL !
BELKI BAZI ANORMAL HAREKETLER GOZLENEBILIR , NORMALDE DIKIS TUTMAYAN HAREKETLER , FAKAT MAALESEF BIZ DE YUNANISTANDA KENDI KABUGUMUZ ICINDEYIZ , HEP KORKU HEEP ENDISE biz ve otekiler

Adsız dedi ki...

karsilikli ve de baglantili bir olay SECMEN YONETIMI YONETIM DE SECMENI ETKILER

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.