RUMELİ VE KAFKAS GÖÇMENLERİ ÜZERİNE ÜRETİLEN TEORİLERE CEVAP

27 Ocak 2012 Cuma |


Erdinç TEKER

Son günlerin moda konusu Ermeni techiri üzerinden, Balkan ve Kafkaslardan göç etmiş Türklere vurmak oldu.
Zaman gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, kaleme aldığı iki yazı ile ( “ Rumeli'nin sürülmüş çocukları “ ve “Rumeli göçmenleri “) bu işe önderlik etti. Ardından AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'nın Vatan gazetesinde yayınlanan röportajında benzer ithamlar yer buldu. Son olarak Taha Akyol, bugünkü Hürriyet gazetesindeki köşesinde “Tehcir çağı” başlığı ile konuya dahil oldu.
Taha Akyol diyor ki ,
“Bu acılı göçmen nüfus bozkır Anadolu’ya sebze ve bahçe tarımını, şehir kültürünü getirdiler, Anadolu nüfusu yüksek oranlarda İslamlaştı, Türkleşti... Ve bir şey daha getirdiler: Yaşadıkları faciaların beslediği milliyetçi öfke!
Tehcir sırasında Ermenilerin maruz kaldığı korkunç acılarda bu öfkeli göçmen nüfusun payı birinci derecede önemlidir.”
Tüm bu yazarlar Ermeni techiri sebeplerinin aslından uzaklaşıp konuyu etnik çatışmaya çekmeye çabalıyorlar. Oysaki Doğu Anadoluda gerçekleşen techirin sebepleri Ermenilerin Rus işkal kuvvetleri ile işbirliği yapmaları, çeteler kurup Türk halkı katletmeleri ve Osmanlı sınırlarında bir isyan çıkartıp devlete zarar vermeleridir. Ki kendileri o güne kadar “Tebai Sadıka” denmiş ve yüzyıllarca her türlü imkanlarından en az Türk nüfus -hatta daha da fazlası- kadar yararlanmışlardır.

Şimdi bu etkenlerin neresinde Rumeli ve Kafkaslardan gelmiş Türkler var?

Balkan savaşları ve öncesindeki 93 harbi ile Anadolu topraklarına göç eden zavallı insanlar mı bu Ermenileri tahrik etti?

Ermeniler evlerinden,işlerinden kovulup buralar göçmenlere mi verildi? Böyle bir hak gaspı mı yaşandı?

Bir göçmen , bir Ermeninin canına ya da namusuna mı musalat oldu da Ermeniler isyan etti?

Söyleyin bana bu işin neresinde göçmenler var!!!

Balkan savaşları ve 93 harbi ile İttihak ve Terakki partisi milliyetçi bir kimliğe büründü diyorlar. Eğer öyle bir şey olmuşsa ne mutlu bize!

Yani bu adamlar önceden sanki birer Damat Ferit, bir Ali Kemal düşüncesindeydiler de biz Anadolu'ya göç etmek zorunda kalınca milliyetçi kimliğe büründüler; hadi canım siz de!

Hepsi de aslan gibi MİLLİYETÇİYDİLER!

Vatan'ın istiklali için ne gerekiyorsa onu yaptılar. O dönemi bugünün şartları ile yargılayanlardan bunu kavaramalarını da beklemiyorum zaten...

Balkan ve Kafkaslardan göç etmiş Türklere saldıranlara , Ermeni techirini “ soykırım” gibi gösterenlere ''Yeşil Bulgaristan'' partisi lideri tarihçi yazar Stoyan Dinkov'un, röportajını (*) okumalarını tavsiye ederim.
"Bizi yok olmaktan Osmanlı kurtardı " diyor. "52 devlet Osmanlı İmparatorluğunun idaresi altındaydı. Tüm budevletler 400 ilâ 600 yıl arasında Osmanlının birer parçasıydılar ve aynı zamanda kendi inancını, yaşayış tarzını ve geleneklerini koruyabildiler. Osmanlı İmparatorluğu idaresi altında asimile edilen hiç bir millet yoktur. Osmanlı idaresi altına girip de Osmanlı devletinden dolayı etnik kökenini kaybeden millet yoktur." diyerek bir gerçeği apaçık önümüze seriyor.
Bunu söyleyen Bulgar, beyler! Adamın ataları Türk milletinin 500 yıl egemenliği altında yaşamış ama gerçeği saklamıyor. Oysa bazıları hala içerimizden bize zarar vermeye çalışıyor. Günahtır artık , günah!


( * ) http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=194115

3 yorum:

Adsız dedi ki...

TEBRİKLER!

Adsız dedi ki...

erdinç bey eline ağzına diline sağlık tebrikler tebrikler tebrikler

Adsız dedi ki...

Valla kardes, senin bu yazini okuyunca Taha Akyol un ne kadar hakli oldugu ortaya cikti. O zaman gelen gocmenlerin kafasida buysa Ermenilere ne oldugunu tahmin edebiliriz. Turkiye de Kurtlerin maruz kaldiklari seyleride bin takla atip es geciyorsunuz. Tam bir komedi. Sig bir kafa yapisi. Insanliktan nasibini hic almamis. Allah islah etsin Insallah.

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.