Türkiye'nin Bulgaristan'daki görüntüsü...

8 Ağustos 2013 Perşembe |

‘Bulgar gazeteciler Türkiye’nin Başbakan Yardımcısının iftarından kovuldu’, ‘Türk gazeteciler içeri alınırken Bulgar gazeteciler iteklendi’, ‘İftarda skandal’...
Bu başlıklar bugünkü Bulgar yazılı ve görsel medyasından.

Ne mi oldu?

Biliyorsunuz Başbakan Yardimcisi Bekir Bozdağ, Bulgaristan’da Türklerle bayramlaşıyor. Bulgaristan Türkü bundan son derece memnun. Ankara’yı hissediyor...

Arefe günü Filibe’de Sank Petersburg Oteli’nin restoranında Bozdağ’ın konuk olduğu iftar düzenleniyor.

Başmüftülüğün organize ettiği iftara Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, eski Devlet Başkanı Jelyü Jelyev, milletvekilleri ve daha medyanın ilgisini çeken bir sürü şahıs davetli.

Doğal olarak Filibe’deki meslektaşlar etkinliği izlemek için sözkonusu otele gidiyor. Ancak kapıdaki korumalar onları içeri bırakmıyor. Bulgar gazeteciler yan tarafa iteklenirken Türk gazeteciler içeri alınıyor.  Kimse de neden içeri alınmadıkları konusunda mantıklı bir cevap vermiyor.

Başmüftülük yetkilileri Cumhurbaşkanı Plevneliev’in istemediğini, diğer taraf ise onların bir ilgisinin olmadığı yönünde sözler sarfediyor.
Kısacası kimin neden istemediği konusunda makül bir izahat yok. Herkes bir şeyler söylüyor.
Oysa Bulgar gazetecilere neyin ne olduğu anlatılsa, basına kapalı bir iftar düzenlendiği açıklansa. İki üç dakika görüntü alıp dışarıya çıkmaları gerektiği Ramazan’ın ruhuna yakışır bir dille söylense kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.
Cumhurbaşkanı Plevneliev o iftarda ne mi dedi?
Ülke tarihinde Cumhurbaşkanı olarak ilk kez iftara katılıyorum ve barış adına ne varsa tümünü desteklemeye hazırız’ dedi.

‘Bulgar gazeteciler Türkiye’nin Başbakan Yardımcısının iftarından kovuldu’ türünden başlıklara ne gerek vardı?
Bu başlıkların atılmasına sebep olanlar bir daha düşünmeli.

Mübarek Ramazan Bayramınızı en iyi dileklerimle kutluyor, aileleriniz ve sevdiklerinizle birlikte mutlu bir bayram geçirmenizi diliyorum.


İLGİLİ YAZI:

Bulgar medyası, Ramazan ve ‘ötekiler'

12 Temmuz 2013 Cuma


Müslüman dünyasının ”11 ayın sultanı” olarak nitelediği Ramazan ayı başladı. Dünyanın her yerinde Müslümanlar Ramazan ayının başlangıcı nedeniyle camileri doldurdu. Avrupa'da halihazırda 44 milyon...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bazıları toplum psikolojisinden anlamıyor işte ve Memet aganın köy kahvesindeki gibi hareket ediyor.

Samet İzmirli dedi ki...

Kamuoyu işte böyle şekilleniyor. Nasıl şekillendirdiğin bu tür ayrıntılara çok bağlı.

Adsız dedi ki...

SANIRIM TÜRK DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLEMEK İÇİN BİLİNÇLİ OLARAK YAPILMIŞ.İÇERİDE BARIŞ MESAJLARI VEREN CUMHURBAŞKANI DIŞARIDA BÖYLE BİR TERTİBE İMZA ATIYOR.NE DİYELİM ADAMLAR İŞİNİ İYİ YAPIYOR.

Adsız dedi ki...

Sunu merak ettim. Bulgar gazeteciler kovulurken Turk gazeteciler tepki gostermedi mi.

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.