Irkçılık mı, Sali abi protestosu mu?

15 Ekim 2014 Çarşamba |

Bulgaristan'da bir haftadır birkaç şehirde 'Bat Sali' yani 'Sali abi' lakaplı milletvekili Aleksandır Metodiev'e karşı protesto gösterileri yapılıyor.

Neymiş efendim, 'Sali abi' lakaplı Roman asıllı Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) milletvekili Aleksandır Metodiev'in milletvekili seçilmesini protesto ediyorlarmış. 

Ellerinde taşıdıkları pankartlarda 'Türk oylarına hayır' ve 'Türkler bizi yönetmesin yazıyor'. Varna'nın  elmaları ne renk diye sormazlar mı adama canım. 

Küstendilli yoldaş, seçim sistemindeki bir dengesizliğe karşı protesto için sokaklara dökülsen yerden göğe kadar hakkın var derim, destek de verebilirim. Ancak senin bölgenden 800 oy alan, üzerine de Türkiye'den gelen binlerce oyu ekleyerek milletvekili seçilen Sali abimizin suçu ne? Yürürlükteki seçim yasası buna hak tanıyor. Protesto gösterin seçim sistemine karşı olmalı, etnik temele dayalı ırkçılık yapmaya kalkışma ve olmayan yarayı kaşımayın. 

Bilinçaltınızdaki rahatsızlığınız Türkler değilse, seçim sistemini beğenmiyorsanız 'Türk oylarına hayır' pankartlarını indirin ve yerine 'seçim sistemine hayır' yazın.
Sali abimiz yasalara uyarak milletvekili oldu. Devlet de ilgili yasalara uyarak ırkçı sloganlar içeren bu pankartları indirmeyecek mi?

Sali abime gelince, kendisine karşı bir haftadır süren protestoları sordum. Çingene (kendi ifadesi) olduğu için protestoya maruz kaldığını söylüyor. Hristiyan çingene olsaydı tepkilere maruz kalmayacağını savunuyor. 

Salí abi lakaplı Aleksandır Metodiev, savında ne kadar haklı tartışılır ama yasalara bağlı kalarak milletvekili seçilen birine karşı protestolar haksız. Bu protestoları ırkçı gösteriye dönüştürenlere karşı devletin ilgili yasaları uygulamaması ise düşündürücü. 



0 yorum:

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.