Lütvi Mestan istifa ediyor... Ahmed Doğan taşak geçiyor

22 Aralık 2015 Salı |


Nahit Doğu

Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) lideri Lütfi Mestan, istifa dilekçesini yazdı. Bir süredir partinin onursal başkanı Ahmed Doğan’la arası açık olan Mestan için bardağı taşıran son damlanın Türkiye hava sahasında düşürülen Rus uçağıyla ilgili parlamentoda yaptığı açıklama oldu.

Doğan, Türkiye’nin tutumunun desteklendiği söz konusu açıklama için ‘Mestan gaf yaptı’ ifadelerini kullanarak parti kurmaylarının bulunduğu bir ortamda Mestan’a yönelik çok ağır eleştirilerde bulundu. Eleştiriler, son seçimlerde ülkenin kuzey bölgelerinde kaybedilen belediye başkanlıklarıyla da sürdü gitti.

Aslında Doğan’ın rahatsızlığı uçakla ilgili açıklamadan daha çok Lütfi Mestan liderliğindeki HÖH’ün Türkiye’ye yakın durmasından kaynaklanıyor.

Ülkedeki Türklerin oylarıyla ayakta duran Doğan, tabanından gelen istekleri yıllarca görmezlikten geldi. Kendisine yönelik süikast girişiminin ardından başkanlık koltuğuna Mestan’ı getirdi ancak Mestan’ın ondan farklı olarak Türkiye ve Türklerin problemlerine daha yakın durması Doğan’ın hoşuna gitmedi.

Doğan’ın psikolojik profilinde, Türk siyasetçi profili değil de saf belirtmeme yapılanması kendini daima gösteriyor.  Bu nedenle de Rusya ile Türkiye arasındaki krizde Mestan’ı dengeleyici tavır takınmamakla suçluyor.

Aynı şekilde Mestan’ın Ankara’ya yakın durması Doğan’ı çileden çıkarıyor. Türkiye’yi üstü kapalı eleştiren Doğan, HÖH’ün değiştirilmesi değil yenilenmesi gerektğini savunarak, değiştirilmesinin ‘komşu ülkelerin desteğiyle bile gerçekleştirilemeyeceğini’ söylüyor.

Doğan bu sözleri geçen yılın değerlendirilmesinin yapıldığı ve partililerin bulunduğu toplantıda söyledi.. 

Doğan, aynı toplantıda, aralarında bayan partililer de bulunuyordu, ‘bilinçaltında telepatik bilgiye ulaşmak için bende açık portal var’ dedi ve inandırıcı olmak için de ‘taşak geçmiyorum’ manasına gelen ‘sizinle s.k geçmiyorum’ ifadesini kullandı.

Bu ifade HÖH’ün resmi internet sitesine aynen yüklendi. Ne parti içinden, ne de Türklere ait sivil toplum örgütlerinden henüz bir tepki yok. Olacağını da sanmıyorum...

Kısacası 1990 yılından bu yana Doğan, ülkedeki Türklerle taşak geçmeye devam ediyor ve aynı zamanda da bilinç altlarındaki telepatik portalların anahtarını elinde tutuyor.

Rastlantılara pek inanmadığım için söyleyeyim; Türk Büyükelçisi Süleyman Gökçe ile Lütfi Mestan bugün görüştü. Gökçe, Mestan'ın doğum gününü kutladı. Mestan'ın doğum tarihi 24 Aralık 1960.



*Yazıda kullandığım bazı sansürsüz kelimeler için özür diliyorum. Bir siyasi partinin resmi sitesinde geçen söz konusu ifadeleri başka türlü anlatamazdım.

facebook.com/nahit.dogu
twitter.com/NahitDo

8 yorum:

Trakyannsesi dedi ki...

Kardeşim... Bulgaristan Türkleri, senin tabirinle, kendileriyle TAŞAK geçen Ahmet Doğan'a ve HÖH'e oy vermeye devam ediyorsa... sana ve bana söz söylemek abestir.
Aynı durum Batı Trakya'da da mevcut.
Kolay gelsin
Abdülhalim Dede

gumulcine dedi ki...

bunu bulgaristan turku coktan anlamasi gerekiyordu .bazilari anladi ve sustu .insallah bu duruma dur denir artik yoksa tarih sizleri cok kotu yazacak anliyorsaniz eger

Adsız dedi ki...

MESTAN TURK BUYUKELCILIGINE SIGINMIS DOGRU MU. BULGAR MEDYASNDA GORDUM HABERI.

Adsız dedi ki...

yok yok Mestan Rus elçiliğine gitmiştir nasılsa onların kızanı o

Erdinc Kahraman dedi ki...

Sabır acı ama meyvesi tatlıdır.
Yarım ağızla olsa bile şimdiye kadar hiç denilmediği şekilde
"Türk","Türkçe",Türkiye" diyen bir siyasetçiye tahammül edemiyorsa

onun yerine AB milletvekili Türkiye'de bile Türkçe KONUŞMAYI REDDEDİP
ben Bulgarım diyen bir kadını başa getirip yeniden iktidar avantalarına kavuşmayı hayal ediyorsa bu ancak yaşlılık belirtisidir.

Adsız dedi ki...

Erdinç Kahraman bey Seninkide bir asiri Milliyetçilikten baska bir sey gegildir kardesim Burasi Bulgaristan burada bulgarin dudugu oter buraya bir túrk partisi kurulmaya çalisilirsa hani onu yalniz senin gibi Anavatan milliyetçileri konusur ama o parti Bulgarlara sokmez soydasim Yasalar boyle bir seyi zaaten tanimaazki yalniz bununla yalniz bulgar milliyetçiliginin ekmegine yag ile bal surmus olursunuz.Olmaz oyle birsey kardesim ne derler Atalarimiz;her kusun eti yenmez,her kurbag kendi golunde olmalidir,kader bize óyle yazmiski bunun sonu her zaman boyle olacaktir.bizler Sultaan Hamidin vedduasini çekiyoruz bu bizim alin yazimiz biz bunu gerçektende çekecegiz. kardes.

Adsız dedi ki...

Erdinc Kahraman... Tam saçmalamışsın.

A. Deniz dedi ki...

Herkes kendi ülkesinin sorunlarına baksın... Türkiye elden gidiyo Sudi Arabistan'dan farkı kalmamış siz başkaların derdine düşmüşsünüz!

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.