Doğan'lı mı Doğan'sız mı?

10 Mart 2016 Perşembe |

HÖH yol ayrımında.
Doğan, onursal başkanlıktan vazgeçecek mi...
HÖH Partisi, kuruluşundan bu yana karşı karşıya kaldığı en kritik kararı vermek zorunda. Kendisine karşı düzenlenen silahlı saldırının ardından partinin başkanlığından Onursal Başkanlığa çekilen Ahmed Doğan, tekrar HÖH’ün resmi başkanlığına dönecek mi sorusuna önümüzdeki günlerde cevap gelecek.
Lütfi Mestan’ın başkanlıktan uzaklaştırılmasının ardından yönetim olarak büyük bir çıkmaza giren HÖH’ün yerel teşkilatlarında gruplaşmalar had safhada. Parti kurmayları, HÖH’ün içinde yaşananları kamuoyuna yansıtmamaya çalışsa da yerel teşkilatlardaki gruplaşmalar değerler üzerinde değil, çıkar ve mevkii elde etme çabası etrafında şekillenmeye devam ediyor.
Mestan’ın partiden uzaklaştırılmasından sonra seçilen üçlü yönetim ise kontrolü sağlayamadığı gibi parti içinde yaşanan erozyonun izlerinin daha da belirginleşmesini önleyemiyor.
Çaresiz kaldıklarını anlayan eş başkanlar, Ahmed Doğan’ın tekrar aktif olarak partinin başına dönmesinden başka bir yolun varlığına inanmıyor.
Aslında HÖH’ün ülke genelindeki tabanı da Doğan’dan başkasını lider olarak tanımaya niyeti yok.
Ne var ki, Doğan’ın tekrar partinin başına dönmesi o kadar da kolay değil.  Bulgaristan’da HÖH dışındaki iç siyasetteki dengeler, Avrupa Birliği ve NATO’daki ortakların ülke siyasetine etkisi ve sıradan seçmenin son yıllardaki psikolojik şekillenmesi Doğan’ın Onursal Başkan dışına çıkmasının önüne tehlikeler zinciri örüyor.
Kısacası HÖH’ün yakın gelecekteki pozisyonu Doğan’la da olsa Doğan’sız da olsa pek iç açıcı değil.





0 yorum:

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.