Ankara ve Sofya bıraksınlar orta oyunları, tabandan gelen isteklere kulak assınlar

27 Aralık 2017 Çarşamba |

 Erdinç Halim

Sayın Turhan Gençoğlu'nun çıkışı tesadüf değil, bu bir danışıklı siyaset mühendisliğidir.
Parti ismi zikretmeden devam edeyim. Eğer Ankara ve Sofya bu konuda görüşmediyse Sn. Turhan Gençoğlu'nun konuşması vahimdir ama ya tersi olduysa yani bu bir danışıklı dövüş ise olay daha da vahimdir demek...
Yıllarca yapılan hataların bedelini ödeyen Ankara'daki ve Sofya'daki siyaset mühendisleri değil, asıl mağdur Bulgaristan Türklerinin ta kendisidir.
Allahtan Ankara bu sefer zamanında tabandan gelen birleşme tepkilerini gördü ve geri adım attı yoksa aylarca susan bir takım oy pazarlamacıları eğer tepkiler olmasıydı şimdi bugün daha farklı meseleleri konuşacaktık bence.
Hatırlayalım ismi lazım değil o sözde Bursa'da büyük dernek ve başkanları bize yıllarca Bulgaristan'da asimilasyon cellatlarımızı Bulgaristan Başbakanı veya Bulgaristan Cumhurlarını, abuk sabuk vekilleri seçtirmediler mi? Evet seçtirdiler hem de bunu bilerek yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar edecekler de. İleride bundan hiç şüphem yok.   


Gelelim yine konumuza, eğer malum birleşme projesi başarılı olsaydı aylarca sözde sessiz bekleyen bazı zatlar dün karşımıza beraber çıkacaklardı bundan adım gibi eminim, Ankara Bursa Sofya arasında gidip gelenler, istişare edenler ap açık biliniyor kâhin olmaya gerek yok, bu zat-i muhteremler rey pazarlamacısı gibi aylarca mekik dokudular oradan buraya sırf bu sözde birleşme gerçek olsun diye lakin istediklerini alamayınca dün itibarı ile yine kedi köpek misali bir birilerine saldırmaya başladılar. Bakın görün önümüzde ki günler ve aylarda yine bir takım sözde birleşme hareketleri yaşanacaktır, bu birleşme olayları er veya geç bir şekilde olacaktır bu aşikardır ama Tabanın kendi isteği doğrultusunda ancak gerçekleşir yoksa diğer türlü bir takım dayatma ve yine pudralanmış eski artistleri makyajlayıp modifiye edip ısıtıp önümüze süreceklerinden hiç şüphem yok. Dolayısı ile Ankara ve Sofya bıraksınlar bu eski orta oyunları asıl tabandan gelen öneri ve isteklere kulak assınlar, tabanın istekleri makyajlı artistlerin gibi para pul değil, tabanın istekleri gayet insancıl ve basit: başta her iki ülke arasında huzur ve güven, sosyopolitik, sosyoekonomik projelerin her iki ülke arasında bir an önce devriye alınmasıdır. Bulgaristan da Türk Müslümanların anayasal haklarını ve iki ülke arasında belirli antlaşmalarda imza altına alınmış hak hukukları iade edilmesidir. Ana dillerini ve ibadetlerini insanca icraat etmeleri hiçbir kısıtlama olmadan...Bulgaristan devlet dairelerinde üst makamlarda görev alabilmeleri v.s. Beyler akçeli işler, ah vah zamanı değil icraat zamanı!

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.