Sadece talep etmek yetmiyor, çalışmak da gerek...

18 Ocak 2021 Pazartesi |


Erdoğan Doğu'nun sunduğu Balkanlardan Bir Ses programını zamanım oldukça memnuniyetle izlerim ve takdir ederim.

Dün akşamki canlı yayında STK temsilcileri gençlerimiz vardı vardı. Ana  konu Bulgaristan ve  4 Nisan Parlamento seçimleri idiTelefonumun şarjı bitene kadar izledim ve çok dikkatle dinledim..

Benim açımdan sonuç: Gençler, Bulgaristan'daki mevcut siyasi durumu pek fazla bilmiyor...

Sadece talep etmek, hak hukuk aramak yeterli olmadığını düşünüyorum..

Parlamentoda hangi öneriler sunuluyor, hangi partinin  desteği ile alınıyor veya red ediliyor...

Siyasilerin, Türk ve Müslümanlar hakkında tutumunu kim biliyor?

Bulgaristan meclisinde çoğunluğu Türklerden oluşan bir parti var - HÖH. Seçimler yaklaştığı zaman zaten  tüm  varolan diğer partilerin hücmuna uğruyor. Bakıyorum sizinde yaklaşımınız karşıt demeyeyim ama taraftarsız gibi görünmekte.

Kiminiz "Biz herkese açığız" diyorsunuz, öyle öyle de,  kendinize gelince durum değişiyor.  Birlik  diyorsunuz, hiç biriniz "biz Bulgaristan’da siyasi  durumu değerlendirelim, halktan yoğun destek almayacak ve barajı aşamayacak partilere oy veripte bölünmeyelim, BG Parlamentosunda güçlü olursak halkımıza faydalı kararlar alınır demediniz...

Herkese destek tohum gibi dağılmaktır, netice itibariyle son seçimlerde kaç milletvekilinden olduk ve neden  olduk diye analiz edelim ve şahsi alınganlıkları bir yana bırakalım denmesini bekliyordum doğrusu...

Hala da olmayan bir siyasi oluşumun temsilcisiyim diye söylüyorsunuz. Geçen dönemde güçlü destek bulmalarına rağmen barajı aşamadılar...

Size bir önerim var.. Gelin STK olarak halkın arasında bir araştırma yapın,  oturun yorumlayın ve ona göre kararlar alın.

Yoksa sizinki, davulun sesi uzaktan güzel duyulurmuş misali.

Buraya geldiğinizde size hizmet sunan kimler hiç düşündünüz mü?

Haklı haksız her defasında "HÖH ne yaptı ki" diyenlere sözüm.. Diğerleri HÖHten yedi de doydu mu? Onlar ne yaptı? Ne yapacaklarını umuyordunuz ki?

Gelelim şimdi gerçeklere. .

HÖHun sunduğu kanunları,  kimler tarafından destek alıp almadığını sizden kaç kişi biliyor veya ilgileniyorsunuz?

Gerek Türkçe ile ilgili, gerek sosyal sigorta ile ilgili...Seçim Kanununda HÖH ün talep etiği değişikleri daha nice teklifleri...

HÖH, Bulgaristan'ın yönetiminde yer almıyor,  milletvekili sayısı dengeyi değiştirecek durumda değil, sesimizi duyurmak ve  problemlerimizi çözmek için siyasi yollar arıyor ve yeri geldiğinde çözüm buluyor.

Peki soruyorum, AP milletvekili İlhan Küçük'ün Türkçe konusunu AP taşıdığını ve büyük adımlar attığını biliyor musunuz? Genç yöneticisiniz, Bulgaristan kökenlisiniz..., kaçınız İlhan Küçük'le herhangi bir konuyla ilgili bağlantı kurdu?

Oysa STK olarak nice projeler değerlendirebilirsiniz...

Posta yoluyla oy kullanmak istiyorsunuz. İstiyoruz, hem de çok.  Bu kanun değişikliği Parlamento da onaylanır mi demiyorsunuz. Sanki bu devletin amiri de memuru da Borisov değil de HÖH.

Her şey elimizde değil gençler,  burada yaşayanlar ve bu ateşte pişenler bizis, bu topraklarda Türk olmak zor ve daha da zorlaşmakta.

Sizi saygıyla selamlıyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.