ДПС подкрепи Мустафа Хаджи, а кой подкрепи Генджев?

4 Kasım 2010 Perşembe |


Ведат С. Ахмед

Днес (3 ноември) парламентарната група на Движението за права и свободи е подкрепило направеното предложение за промяна в Закона за вероизповеданията, целящо излизане от безизходни положения, в които биха изпаднали вероизповеданията. Предложението, което бе гласувано и отхвърлено в Народното събрание, не е направено от ДПС, а от мюсюлманите. Тъй като това беше призивът на близо 4500 души, сред които бяха голяма част от имамите и членове на мюсюлманските настоятелства в страната, участвали на протеста пред Парламента, проведен на 29 юли 2010 г.
Какво се целеше с това предложение? При безизходица мнозинството от местните поделения на вероизповеданията (това са над 1000 мюсюлмански настоятелства в цяла България) да имат правото да свикат национален форум, на който да участват делегати от всички населени места и да решат проблемите на изповеданието. Щом се цели провеждане на форум по искане на мнозинството от представителите на мюсюлманската общност, които се избират по демократичен начин от самите мюсюлмани по населените места, както и на този форум да участват отново избрани от мюсюлманите делегати, какъв е тогава проблемът за да се отхвърли предложението? По този начин съдът щял да насрочи конференцията… Щял да се намеси в делата на изповеданията… То и сега се меси във вътрешните дела като определя кой е или не е легитимният религиозен водач на мюсюлманите, независимо от това, че 1000 души са го избрали… При приемането на предложението поне съдът ще се намеси по искане на мнозинството от мюсюлманите! Кой и защо се страхува от мнозинството мюсюлмани?...
Интересно е и оправданието на ГЕРБ-ерите… „Не познавали мюсюлманските канони и не можели да преценят дали законопроектът е добър или не.” Евала им казвам за уважението… Но ми е интересно какво правят например при гласуване на закон засягащ биволовъдството или наркоманията? Случайно да са биволовъди, или пък нарко-експерти, наркозависими или наркопласьори? Не мисля, че са… Предполагам, че питат какво е мнението на биволовъдите и нарко-експертите, консултират се с специалистите в тези области?... Защо не процедират така и със Закона за вероизповеданията? Питайте, господа, консултирайте се… Най-малкото чуйте гласа на 4500-те мюсюлмани, които направиха тези предложения пред Народното събрание…
Още нещо… Факт е, че ДПС подкрепи искането на мюсюлманите, с езика на някои медии – ДПС подкрепи Мустафа Хаджи… Много е ми е интересно в такъв случай кой подкрепи Генджев?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Задавате твърде трудни въпроси, чиито отговори доста хора знаят, но никой не ги изрича на глас...

Adsız dedi ki...

Не на Мустафа Хажди- партийният имам на ДПС.
Долу Хаджи ! Долу ДПС !

Adsız dedi ki...

Да, долу Хаджи...Може би трябвяше да кажете "Да живее майор Генджев". Заради такивеа псевдопатриоти като вас сме на този хал.Дай алтернатива, вместо да подканяш с тъпи призиви.Няма ДПС, има демократично избран и обичан мюфтия...а теб толкоз като те влече, ходи си при Генджев и си разпределяйте вакъфските имоти.Той има опит в това.

Adsız dedi ki...

1.Що не попиташ Хаджи с какво купи 4 луксозни апартамента в скъпи квартали на Истанбул на обща стойност над 1 000 000 долара ?

2. Демократично избран ха-ха-ха . То и вашият любим тиран Тодор Живков бе "демократинчо избран".

3.ДПС е тоталиарна партия създадена от комунитичексата ДС и съставена от "турци" възродители.

4. Хаджи бе избран от партийните секретари на Турската комунистическа Партия - ДПС с манипулациия на вота и в нарушение на Закона за Вероизповеданията.

5. Да Геджев е служител на ДС. Но Хаджи също е агент на ДС. За Генджев се знаело , че е на заплата там и хората се пазели от него. Но Хаджи доносничил тайно срещу нас мюсюлманите без хората да знаят, че служи на дявола.

6. По този начин той е служил на сатаната ,която искаше да ни унищожи като мюсюлмани и неможе да бъде представител на Аллах.

7. Ние мюсюлманите нямаме нужда от посредници между нас и Аллах. Още повече, когато тези "мюсюлмани" са служители на шейтана (ДС).

8.Докато фашистката партия ДПС съществува неможе да има справедлив избор на Главен Мюфтия.
Защото тези безбожници от ДПС манипулират всичко,чрез заплахи и терор.

9.Фашистката партия ДПС трябва да бъде забранена. Тя е гробокопач за нас.

10.Алтернативата е съдаване на Партия на Демократичният Просперитет. Отворена за всички хора демократи от всички етноси и религии необвързани с тоталитарният режим в България.

11. Ако точка 10 не се осъществи вие ще агонизрате завинаги, защото тоталитарната партия ДПС е обсебена от неграмотници, които освен далавери на нищо друго не са способни.
Ахмед Доган е изключтелно слаб политик с никаква визия. Да не говорим за лаладжията Лютви Местан.

Това са ограничени в мисленето хора.
С тях ви чака глад,мизерия,скандали, кражби,робство. Вие гласуващите за ДПС сте роби на сатаната. Вие сте под тотален контрол на тези фашисти робовладелци.

Adsız dedi ki...

Отговрих ти но не отговора не го пускат.Тук ти дават служебна победа педрунгелите. Иди в Туркнет Сербест Форум и задай съшият въпрос . Там няма страхова цензура като тук. Ще си получиш azinin kasini.

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.