Aşırı sağcılara kesin tavır

3 Şubat 2012 Cuma |

Jörg Quoos

Almanya'da sadece Türk kökenli oldukları için 10 insan vurularak öldürüldü.

Bu tahammül edilemez gerçeğin kesinleşmesinin üzerinden 17 gün geçti. Cinayetler, haince ve kör bir yabancı düşmanlığı ile işlendi. Aradan geçen süre, inanması güç olan bu olayı idrak etmemize ve içimize sindirmemize yetmiyor. Bu hastalıklı nefret duygusu nasıl gelişebildi? Bu nefret tohumları hangi toprağa ekildi? Olaylara karışan daha kaç fail ve yardımcı var? Bu soruların yanıtları henüz yok.

Alman polisi ve eyalet asayiş dairelerinin cinayet soruşturmasını saflık derecesindeki tek taraflılıkla yürütmesi ise işin cabası.

İş işten geçtikten sonra zararın en büyüğü oluştu ve çoğu Türk vatandaşlarının zaten zorlu olan Almanya'ya uyum sürecine gölge düştü. Uyumun artık sadece dil engelinin aşılması, gençlik suç olaylarının önlenmesi veya köhnemiş önyargıların bertaraf edilmesi anlamına gelmediği, pervasızca cinayet işlemeye hazır bir ruha karşı mücadele etmeyi de gerektirdiği hissi doğuyor birden.

Siyaset dünyası, ilk şoktan sonra rutin günlük işlerine yöneldi. Aşırı sağcılarla ilgili bilgilerin merkezi bir bilgi bankasında toplanması planlanıyor. Bu adımın gecikmeli olarak atılması, utanç vericidir. Federal Parlamento'da temsil edilen tüm siyasi partiler, bir ağızdan yaşanan şiddet olaylarını kınadılar. Bu da takdire şayandır.

Şimdi siyaset dünyası tüm gücünü toparlayıp aşırı sağcıların sözcülüğünü yapanları susturmalı. NPD'nin varlığına fazlasıyla uzun bir süre dayandık. Varlık nedeni için ileri sürülen "NPD ancak yasal zeminde olduğu zaman kontrol edilebilir" veya "Yasaklama girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması ihtimali yüksek" yolundaki gerekçelerin artık kabul edilebilirliği kalmamıştır. 10 kişinin ölümünün yanında bu gerekçeler hafif kaçıyor.

Aşırı sağ uçtakilerin en aşağılık içgüdülerine çanak tutan bir partiyi, artık vergilerimizle beslememeliyiz. İşlenen bu seri cinayetlerden sonra NPD ve aşırı sağcılara karşı yapılan siyasi manevralara son verilmeli.

Artık rengimizi belli etmek için zaman çoktan geldi. Bu yapmak, öldürülen 10 kişiye ve aile yakınlarına karşı görevimizdir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.