Biz hep burdayız...

17 Temmuz 2012 Salı |


MÜMİN TOPÇU
Bilirsiniz diplomatlar memurdur. Ancak diplomasi ince iştir ve memuriyet kalıplarının dışına taşması gerekir. Türkiye’nin Bulgaristan’daki diplomatları şuphesiz değerli insanlardır. Görev süreleri içinde resmi ziyaretler gerçekleştirirler görev sahası ve dışında. Toplumun çeşitli gruplarıyla görüşür ve fikir teatisinde bulunurlar. Ne var ki, 1990 yılından sonra oluşmuş kalıpların dışına pek çıkamazlar.
Yanılıyorsam düzelttin lütfen!
1990 yılından sonra Bulgaristan’da görev yapan herhangi bir Türk diplomatının Türkçe kitap yazanlarla, yazıpta bastıramayanlarla... Medya kuruluşlarında çalışan Türk gazetecilerle, yöneticilerle... Görüştüğünü, zorlukları ve kolaylıkları konuştuğunu biliyor musunuz?
Görüşler ve fikir alışverisi hep siyasi parti temsilcileriyle yapıldı. Siyaset iyi şeydir. Aş ve iş sağlayabilir, karın doyurabilir ancak manevi tokluk veremez. Türkiye’nin diplomatlarının bu gruplarla görüşmesi manevi tokluk mu verecek diye sorabilir internet arkadaşları. Soruya cevap verecek değilim çünkü bunun ne vereceğini anlamayana zaten anlatılamaz.
Diplomatların görev süresi belirli ama biz hep buradayız!

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Bilmemek ayıp değil ama sormadan öğrenmeden böyle bir yazı yazmak ayıp.
Şumnudan bir yazarımızın kitapı en son 10 bin adet bastırıldı 6 ay önce.Bulgaristandaki Türk aydınları ile temsilciliklerimiz en üst düzeyde ve sık sık görüşüyorlar.Siz kendinizi oralarda görmeniz için böyle bilip bilmeden yazılar yazmayı bırakmanız gerekir.Siz davet edilmiyorsanız diye böyle yazı yazıp T.C temsilcilerini halkımızın gözünden düşürmeye uğraşmayın lütfen.

Adsız dedi ki...

Adam zaten yazisinda yazmis 'Yanılıyorsam düzelttin lütfen!' demis. Bir de oyle temsilcilikleri kucuk dusurmeye falan kalip sozlerle fikir beyan edenleri dusman damgasi altina almaya calismayin. O temsilcilikler kimsenin babasinin tekelinde degil.

Adsız dedi ki...

Lütfen o sözü geçen kitabın ve yazarının ismini açıklarmısınız.Kimmiş acaba bu değerli yazarımız,çok büyük bir eser yaratmış olmalı.Arzu eden varsa ben ise basılamamış yüzlerce kitabın ve onlarca gerçek şair ve yazarımızın isimlerini burada açıklayabilirim.Bu iş sadece meydanda horon tepinmekle olmuyor kardeşim.Göstermelik için Kırcaali'de yakınlarda Folklor festivali düzenlendi.Yalnızca katılımcıların sayısı izleyicilerin sayısından fazlaydı.Konserler öğle sıcağında tertiplendi,ya serin akşamlar acaba neye yarar...Bulgaristan Türklerinin kültürü yalnız Nurten Remzi,Mecbure Efraim ve Müzekki Ahmet'den ibaret değildir...

Adsız dedi ki...

Neresiymiş o burda/burada olduğunuz yer?

Adsız dedi ki...

mıllet tarlada tutunde işte anladınmı sen tarlada bayırda ınek gutmedın bellıkı klavye basında yazmak ne guzel

Adsız dedi ki...

diplomatlar kasım dal ıle mı goruşuyo demek ıstedi acaba

Adsız dedi ki...

yok,diplomatlar işine bakmıyor demek istemiş,baksana Ramis Şen'i uğrlamaya yalnız DPS ajanları gitmiş...

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.