Bir Noel dileği...

27 Aralık 2012 Perşembe |

Mevsimlerden kış. Hava soğuk ve hiç çekemem bu kara kışı, ellerimin sürekli üşümesini, burnumun kıpkırmızı olmasını. Ben yazı severim, arkadaşlar, ama daha çoook var gelene kadar. O güneşli günleri sabırla bekliyorum sizler gibi, fakat bu kışın en güzel yanı nedir biliyor musunuz? Noel ve Yeni  Yıl kutlamaları tabii ki. Bu coşkudan uzak kalamıyorum hiç. Noel kutlamayız, çünkü Müslümanız, ama bu özel günlerini elbet paylaşırız ,elbet yardım ederiz yemek yapılışında, ve o güzelim sofrayı paylaşırız Hristiyan dostlarımızla.
Birazdan anlatırım her sene neredeyiz Noel gelince ailemle, ama ondan önce Noel ağacımı nasıl süsledim biraz anlatmak istiyorum. O kadar eğleniyorum, o kadar heyecanlanıyorum bunu yaparken ve yine iyi ki içimde bir yerde o çocuk yaşıyor diyorum. Ben hep bu coşkuyla, bu sevinçle bekledim. Ve beklenen gün geldi ,annemle bir alışveriş merkezine gittik birbirimize Yeni yıl hediyeleri seçmek için. Ben böyleyim – annenin babanın biricik kızı hep önceden ne istediğini söyler ve hep 31 Aralık ‘ tan önce dayanamayıp hediyelerini alırım. Ailem harika! Bir dediğimi iki etmedi, fakat hediye olmasa da olur, çünkü onlar en değerli varlıklarım, Neyse,  biz annemle işimizi bitirdik ve sonra ağacımızı seçtik. Ardından ben bütün Noel ağaç süslemelerini, toplarını aldım renk-renk ve eve dönmek için can atıyordum resmen. Tabii eve girer girmez o güzelim ağacımın süsleme seremonisini bitirdim ve zevkten dört köşe oldum. Umarım beğenirsiniz.
Şimdi dönelim başa , yani her sene bu güzel Hristiyan özel gününde neredeyim ve ne yapıyorum anlatayım.
Ben Burgas doğumluyum ,bilirsiniz ve Sofya’ ya taşınmadan önce bizim de bir geleneğimiz vardı. Annemin en iyi arkadaşı Lili her sene evinde en az 20 çocuk toplar, annelerini davet eder, birbirinden güzel yemekler yapar ve tabii Noel Baba geçer bir ara ve tüm çocuklara hediyelerini dağıtır. Kimileri korkar Noel Baba ‘ dan , kimileri ise şarkı ve şiir okumak için yarışa girer hediyesini daha çabuk alabilmek için. Inanın o kadar coşkulu bir atmosfer oluyor ki ,ben  bile  bu yaşıma rağmen (ya 30 bile yok aslında )her sene giderim .Ama işte üniversite ,iş derken bu sene gitmek nasip olmadı. Üzüldüm tabii ,ama bizde alternatif çok Allahım’a bin şükür! Oturduğumuz mahallede 4 roman evi var, harika komşudur hepsi. Noel arifesini ve Noel i orada geçirdik. İlk akşam geleneksel 7 veya 9 etsiz yemek yenmeli adetten. Sofrada yalancı dolma ,biber dolma(içi fasülye ile dolu), kuru fasülye , mercimek ve salatalar ,turşu , pide, kabaklı börek, baklava vardı. O kadar lezzetliydi ki..mmmm anlatamam. Keşke siz de yanımda olsaydınız da beraber yeseydik! Ertesi akşam da yine oradaydık ve bu sefer hindi yedik, sarma yedik (bu sefer kıymalı), güldük, eğlendik.
Böyle sofralara şükürler olsun! Çok da temiz kalpli insanlar. Ertesi gün mahalledeki durumu kötü olan insanlara da yemek dağıttılar. Ben farklı şeyler yaşamayı, yepyeni tatları denemeyi ,yeni yerler ve insanlar keşfetmeyi severim .Bu en güzel Noellerimden biriydi .
Yeni yılın gelmesine az kaldı. Bütün bu Kıyamet gelecek, gelmeyecek konuşmalardan sonra, bütün bu terör saldırılardan sonra, kazalardan, ekonomik krizlerden, dünyada olan savaşlardan sonra vermek istediğim mesaj çok basit aslında. Evet,ben de insanım- hata yapmış olabilirim, yapmışımdır da. İstemeden birini kırmışımda, üzmüşüm de, ama insan hatalarını görüp tekrarlamamalı. Bir tek Allah bizi yargılar, cezalandırır.. Tek dileğim birazcık olsa da daha iyi niyetli olabilmek. Bunu sadece size söylemiyorum, çünkü bende varım o dileğimin içinde .Daha huzurlu bir yarın olsun ve daha mutlu bir dünya. Çocuklarla beraber hep gülelim ve lütfen 2013 senesi bütün dünyaya barış getirsin, çünkü ten rengimiz, ırkımız ve konuştuğumuz dil farklı bile olsa biz aynı yerden geldik ve aynı yere gideceğiz. Farkımız yok..
Sizleri seviyorum..

6 yorum:

hakan yüksel dedi ki...

Harika...

Adsız dedi ki...

Yenı yazılarınızı sabırsızlıkla beklıyoruz.

Adsız dedi ki...

lütfen 2013 senesi bütün dünyaya barış getirsin, çünkü ten rengimiz, ırkımız ve konuştuğumuz dil farklı bile olsa biz aynı yerden geldik ve aynı yere gideceğiz..
KESKE HEPIMIZ BUNU IDRAK EDEBILSEK

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık Ajda Hanım.. Evet ve Kesinlikle; Daha huzurlu yarınlar dileğiyle, Nice Güzel Yıllaraa :)

Adsız dedi ki...

Valla bende bir anımı anlatyım anaokulunda dodomrazı yani noel babayı beklerdik geyikleriyle gelsin hediye versin diye yılbaşı gunu geyiklerıyle gelmiş sözde kırmızı kostumunu gıymış şapkayı kafasına geçirmiş hediyesini verdi bende sevinçle eve gittim noel bababa bakın bana hediye almış hava atıyordum
bakın bakın derken
dedeciğim noelbaba değil hediyeni biz alıp okulana götürdü ve ben hayal kırıklığına uğradım
aldatmacaya bakın benim ailemin rızkıyla noel
hediyesiymiş.Çocuk yaşta bizi kandırmaya başlıyorlar
neyse iyi dileklerinize katılıyoruz canı gönülden katılıyoruz sevgiler ajda hnmı çok seviyorum
razgrad emel

Adsız dedi ki...

Aslında noel babanın çocuklara kandırmaca ve yalan olduğunu çocuklara söylemekte yarar var sadece çocukları sevindirmek eğlendirmek için kurulan bir sahne olduğunu söylemek lazım herkezin dini gününe saygımız tebriğimiz var. şüphesiz son satırlar muthiş tebrikler


emel

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.