İki siyasi parti arasındaki çekişmeyi etnik konuma sürüklemek Bulgaristan'ın lehine değil

8 Temmuz 2016 Cuma |

Nahit Doğu

Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisinin (DOST) mahkeme kaydı, Türkçe isim yüzünden yapılmadı. DOST’un siyasi araneya çıkmasından rahatsız olanlar, bu partiye ne kadar iyilik yaptıklarının farkında değiller herhalde.

Yakın geçmişte Türk isimlerini vermedikleri için öldürülen, hapislere atılan ve sürgün edilen Bulgaristan’daki Türklerin önüne isimle ilgili siyasi bir konu sunmanın Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan’da pek akıllıca olduğu söylenemez.

Türklerin bilinçaltında Türk isimleriyle ilgili yaralar ve travmalar hala duruyor. Birileri bu yaralarla oynayıp siyasi çıkar sağlamaya çalışıyor. Kısır ve sığ düşüncelerin peşini bırakmayan DOST’tan rahatsız olanlar, zaman kazandıklarını düşünüyor .

Aslında kazandıkları bir şey olmadığı gibi, bu durumdan son derece zararlı çıkacakları aşıkar. Kötülük yapayım derken DOST’a yardımcı oluyorlar ve kendilerinin zamanını kaybettikleri gibi Bulgaristan’daki Türk toplumunu da oyalamaya devam ediyorlar.

Ülke açısından ele aldığımızda ise, iki siyasi parti arasındaki çekişmeyi partiler üstü bir konuma, etnik temele taşımanın Bulgaristan için yararlı olduğunu düşünmüyorum. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.