Bir Günlüğüne Bırakabilseydik Siyaseti

28 Aralık 2016 Çarşamba |

Erdogan Doğu

Her yıl olduğu gibi bu yılda asimilasyon dönemi şehitlerimiz dualar ve mevlitler ile anıldı. Her ne kadar bu tarihler yüreğimizi acıtsa da, içimizi hüzün sarsa da, birlik ve bütünlüğümüzü sağlayan, on binleri aynı çatı altında buluşturan günler olması nedeniyle ayrı bir öneme sahiptir bizim için. 
Bu yıl ki anma etkinliklerine baktığımızda hüznüm daha da bir arttı aslında. Bize geçmişimizi hatırlatan, yaşanılan acıları bir daha yaşamamak için içimizdeki milli birlik ve maneviyat duygularını güçlendiren bu günlere de siyaseti bulaştırmayı başardık.
Bundan önceki birkaç yazımda, kutuplaşma tehlikesine dikkat çekmiştim. Ve bu siyaset tarzının bizlere zarar vereceğini söylemiştim. Kutuplaşmayı, herhangi bir hizmet vermeden ya da herhangi bir proje üretmeden oy potansiyelini korumaya çalışan siyasetçilerin kullanacağını da dile getirmiştim.
Görüldüki son anma etkinliklerinde siyasi partilerin bayrakları her tarafı süslemiş,
siyasi partilerin logolu şapkaları ile anma etkinliklerine gelinmiş. Peki burada ki amaç nedir? Ya da neden böyle bir yol izleme ihtiyacı hissedilir?
Ya da şu sorular sorulabilir mi?
-Sizin partiniz için mi vuruldu Türkan Bebek? Yoksa sizinki için mi?
-Sizin partiniz için mi mücadele etti Nuri Adalı? Yoksa sizinki için mi?
-Sizin partiniz için mi yatıldı Belene’de? Yoksa sizinki için mi?
Bilmenizi isterim ki bu tutumunuz en çok şehitlerimizin ailelerini üzmektedir. Onların yanında bir bütün olarak yer alıp acılarını paylaşarak siyasete bir gün ara verelim. Varlığımızı en üst düzeyde hissettirelim. Tabi ki siyasiler orada olacak, her zaman da olmalılar. Ama bir günlüğüne de olsa siyaseti unutarak.

Son olarak başta belirttiğim kutuplaşmanın ne boyuta vardığını hatırlatmak isterim.
Bir siyasi parti lideri konuşmasında Türkçe konuşabilme hakkından bahsederken diğer parti üyeleri yuhalıyor. Sırf karşı olabilmek adına,
Üzücü…


0 yorum:

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.