Erdoğan’ın Bulgaristan ziyaretinde aradığını bulamayanlar kim?

4 Ekim 2010 Pazartesi |

Nahit Doğu

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir günlük Sofya ziyareti sona erdi. Bulgar mevkidaşı Borisov ile iki ülke arasında varolan
ancak çözülmesi zor olmayan konular görüşüldü. Ağırlık tabi ki ekonomik konulara verildi. Görüşmeden beklediklerini alamayanlar arasında görev süresi sona eren Fransa’ın Sofya Büyükelçisi, VMRO partisi ve sayıları onbinleri geçen Mehmet agalarım oldu.

Daha önce Fransız monşeri, Türkiye’nin AB üyeliğine Bulgaristan’ın ‘evet’ mi, ‘hayır’ mı dediğine cevap vermesı yönünde çağrıda bulunmuştu. Fransız diplomatın duymak istediği cevabı sanırım söylememe gerek yok. Ne var ki, Borisov, iyi komşuluk çerçevesinde Türkiye’nin AB yolunu desteklediklerini söyledi.

Diğer yandan aşırı sağ VMRO partisi de bu cevaptan hiç memnun kalmadı. Bu siyasi oluşum, 300 bin cıvarında imza toplayarak Türkiye’nin AB üyeliğine Bulgaristan’ın ne diyeceğini bulmak için referandum yapılmasını istiyor. Borisov, bu konuda bir halk oylamasının gündemde olmadığını açıklayarak VMRO’yu yine kızdırdı.

Gelelim Erdoğan’ın Bulgaristan ziyaretinden hayal kırıklığına uğrayan onbinlerce Mehmet agama. Onlar Erdoğan’ın Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi lideri Ahmet Doğan’la göşmesini, el sıkışmasını ve bunları da televizyonlarda izlemeyi bekliyordu.

Hayatında bir şeylerin değişeceğini beklediklerinden mi? Hayır, sadece ve sadece bunun gerçekleştiğini görmek için. Yakın tarihin sayfalarından bugüne taşan mesajı kendi kendilerine vermek için. Görüşmeden kendileri için almak istedikleri mesajda siyaset yok, ekonomik planlar yok, bölgesel denge stratejisi yok... Sadece yakın tarihin bugünkü birleşiminden doğan beklenti vardı.

Bu beklenti maalesef bugün gerçekleşemedi. Bu onbinlere,
görüşmenin Erdoğan'ın programının sarkması nedeniyle yapılamadığına inandırmaya kalkan varsa vazgeçsin derim. 

04102010
Paylas

2 yorum:

Adsız dedi ki...

"Erdoğan, Doğanla neden görüşmek istemedi" diye soruyorsunuz ama cevabınız yok. Neden.

Adsız dedi ki...

Niçin R.T. Erdogan Bulgaristana geldiginde Hak ve Ozgurlukler lideri A.Doganla gorusmedi cevabi:
A Dogan Basbakan deyilki gorussun vizeyi BasbakanB.Borisov erdi Zamani geldiginde sayin Erdogan Ahmedi Ozel olarak Turkiyeye makaamina gorusmeye dagvet eder ve gorusurler.bunun bir sakincasi varmidir tabiyki Yoktur.

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.