Vefasızların çelenkleri ve boy boy fotografları

2 Ocak 2013 Çarşamba |

Siyaseti bilmeyen siyasetçiyim, dernekçiliği bilmeyen dernekçiyim, şiiri bilmeyen şairim diyenlerden geçilmiyor ortalık.
Sıralamaya devam etmem anlamsız, çünkü çevremiz bir o kadar karmaşaya ve çarpıklıklığa hakim ki, bazen ne yazacağımı şaşırmıyor değilim.

Yıl sonu anma törenlerinde ki kepazelikler yine tekrarlandı.

Herifin teki, sıcak ve serçe sarayında, rahatlık ve derin huşu içinde bağdaşını kurmuş,rahatlıkla enfiyesini çeke dururken,buzlarla donatılmış Rodoplar kayalıklarında,
yağlı maaşa bağladığı sadık yeniçerileri, şehitlerimizi anma merasimlerinde padişahın tahtı ve keyfiyeti için yine resmen oy ve sadakat dilendiler. Zamanın acı ve unutulmaz olayları, kendilerinin aramıza sokulmanın bir bahanesiydi.

Göz boyamaya kalkıştılar ve siyasi şovlar tertiplediler, saltanat bayrağı salladılar durdular.

Kimlere hizmet ediyor bu saltanat acaba?

Çelenk boyu yarışına bile kapıldılar.

Yalnızca buralara neden geldiklerini unuttular.

Bu şekilde günah işlediklerini,
merhumların ruhlunu incittiklerini, kendlerini siyasilerin peşine takılan müftülerimiz bile uyarmamıştır.

Bunca para yok yerine israf olurken, kimse şehit ve kahramanlarımızın mezarlarını onarmaya yanaşmadı, kimse gidip bunların yaşayan akrabalarına yardım eli uzatmadı.

Sözünü ettiğim padişah bizim bildiğimiz olanlardan değil, yeniçerileri de farklılar. Gavurdan devşirme değller onlar, ama Boyana saraylarında eli kanlı polkovnikler tarafından eğitilmiş ve bir tek sahte tahtta oturana itaat ederler.

Sofya Parlamentosunda ve Merkez Camii cemaati arasında göremediğiz o esrarengiz zatın kıblesi de farklı, icraatları da beklentilerimizden uzak ve farklı.

Geçenlerde, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin saytında bir polemiğe girdim.Oradaki yazdıklarımla bugünkü notumu noktalamayı arzuluyorum.

"Kırcaali,
Bulgaristan'daki Türklüğün merkezidir diyorsunuz, ama böyle bir bölgede hiç ьna dil okunmaz ve sevilmez mi?

Ardino gibi bir kasabamızda bile öğrencilerimiz Türkçe ders görmemekte.

Ünlü ecdadımız Kırca Ali'nin mezarı berbat durumda.
Geçen yaz, onu anma töreni düzenlendi,ama nedense beş-on kişi katıldı.

Ayşe Molla çeşmesi yok oldu gitti.

Meşhur eski Medresemiz ne iade edildi,
ne de dinimize hizmet etmektedir. Güya Türklüğün merkezini Türk evlatları idare ediyorlar, birkaç kez de ulusal iktidar ortağı oldular, ama nedense o Medrese binasında bugün hala Kırcaali bölgesinde Türklerin yaşamadığı ıspatlanmaktadır.

Geçen yaz Cebel'in meşhur Özgürlük meydanında ki kutlamalarda "Ajanlardan, hainlerden hesap sorulsun!" pankartlarını taşıyan kardeşlerimiz iteklendi ve dövüldü.

Daha fazlasına lüzüm yok.

Geçen bunca yıl zarfinda Türk topluluğumuzda bir çok olumsuzluk gerçekten giderilebilirdi.

Bunun suçluları belli,
vefasızlıklar çelenk sergilemekle ve onların önünde boy boy fotograf çektirmekle ödenmiyor galiba...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

arkadas herkes kotu sen en ıyısı
yapma ya sen kendın bu gune kadar ne yaptın
celenk konmaz neden konmaz
çelenk konur neden, siyaset yapıldı dersin
arkadas ne istiyorsun, ne istiyorsun
acık acık soyle
bu onumuzde secimlerde kimi desteklesin bu millet hadı bunu soyle, şimdi soyle yarın değil...

Adsız dedi ki...

2013 SEÇİMLERİNDE KİMİNLESİN

BUNU SECİM ONCESİ SOYLE
SECİM SONRASI GENE HEPSİNİ SUCLAYACAKSIN

VE BU GAZETECİLİK SANA GORE...

ADİ SOYLE NE TARAFTASIN
KASİM Mİ - AHMET Mİ
BEKLİYORUZ

Adsız dedi ki...

SEHIT yakinlari,ALLAH binkere razi olsun sizden Mumin kardes,senin yazilarini ,yorumlarini okudukca,biraz olsun gonullerimiz ferahliyor.Bizim ,SEHITcocuklarimizi,SEHIT abilerimizi ,SEHIT babalarimizi anma torenlerinde,gariban,fakir,fukara Halkimizin ,bir de magdur Gazilerimizin ,misafirler disinda gelen,katil Jivkov,un ajanlar tayfasi,yalaka cetesi,bizleri yirmi kusur yildir nasil el uzatmayip,yalan dolan kandirdilarsa,yirmi kusur yildir SEHITLERIMIZIN RUHLARINI anma torenlerine istirak ederek incitiyorlar,rahatsiz ediyorlar.Mumin kardes sizden bir isteyimiz var,imkagnlarin dahilinde.Eger zamanin musade ederse bizlerle SEHIT yakinlari olarak,Magdur Gaziler dahilinde ,sizlere yirmi kusur yildir ,cektiklerimiz acilari,ugradimigiz hayal kirikligini,bizlere ajanlar tarafindan oynanan,ve hala oynanmakta olan entirigalari anlatmak istiyoruz.Sizin guclu kaleminiz yasadiklarimiz cileleri tarihe tasayacak,ve gelacek nesillerimize birakacak,aci hatiralarimizdan baska verecek hic bir maddiyatimiz yok.Size bir kere daha yazinizdan dolayi tesekur ederken,ALLAHIM saglikli ve hayirli omur nasip etsin.saygilarimizla.SEHIT yakinlari.

Adsız dedi ki...

Ben klibe gülmekten kırıldım mikrofonu kafasına geçiro kulaklık sandı yanındakiler de hiç uyarmıyo .
ben yarın akşam tek kişilik kınamada bulunacam saat 20.00 de yani akşam sekizde bu kör yonetim hök ü kınamak istiyorum saat 8 de ışıkları 1 dk boyunca yakıp söndürecem
istiyen 8 de yakıp söndürsün

Adsız dedi ki...

Mümin bey kusura bakmayın benim sizin gibi bu şekilde düşüncelerimi dillendirebileceğin bir köşem yok velev ki o sayfada sözlerinizi böyle bitirdiğinizi iddia ettiğiniz yazıda sizden yaşça bi haylı küçük olan bi genç karrdeşiniz olarak gerekli cevabı verdim sanıyorum....

Adsız dedi ki...

Tam isabetli bir yorum olmus Mumun abi kalemine eline saglik...

Adsız dedi ki...

Mumun bey elinize sağlık güzel bir yazı , adam acıkça soruyor kimi destekleyelim diye? Her halde o da kaymak ajan tayfasından ödleri kopuyor koltukları gidecek diye ,23 yıl anasını ağlattılar milletin ,vampir gibi kanını içtiler tabi her şey beleşti , hizmet sıfır şimdi ise çalışmaları zorlarına gidiyor alıştılar Baş ajan gibi yan gelip yatmaya ama insanımız bir karar vermeli ya bu karanlık ve cahil DPS zümrelerini seçip yok olmaya mahküm olacak ,ya da yeni parti HŞHP2ye bir defa deneyip devrime yön verecek kaderini değiştirmeli .

Adsız dedi ki...

BULTURK ile KASİM birleşmelisiniz
işte o zaman gerçek alternatif olunacaktır

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.