Çetin Kazak, Şumnu Kültür Evi'ni ziyaret etti

17 Mart 2013 Pazar |


Nurten REMZİ

Bulgaristan’da ve özellikle Deliorman oturan Türklerin adına 16 Mart 2013 tarihinde önemli bir buluşma yaşandı. HÖH Millet Vekili Çetin Kazak, Şumnu Kültür Evi Başkanı Nurten Remzi’yi ziyaret etti.
Bilindiği gibi, son yıllarda sadece Deliorman’da değil, tüm Bulgaristan’da tecrübeli, yetenekli ve başarılı kültür kurumu yöneticisi Nurten Hanım,  SİYASİ TARAF TUTMADAN uğraşıları ile diğer kültür kurumlarından üstünlük kazandı. Bulgartistan’da Türk kültrü ve birlikte çalışma sıkıntılarına yer ve zaman ayırarak, Bulgaristan Türkleri 5 partiye oy veriyorsa, faaliyetlerinde kayıtlı ve kayıtsız kurumların ekipleri dışında, 5 parti üyeleri ve temsilcileri bulundu.  Onun düşüncesine göre SİYASET VE KÜLTÜRÜN BİRLİĞİ VE  KÜLTÜR KURUMLARI BİRLİĞİ, SADECE BİR GÖSTERİŞ DEĞERİ KAZANDI.
Ayrıca son yazılarıyla, aynı anda, siyaset partileri ve yöneticilerine yönelik ciddi eleştirilerde bulundu.    Bulgaristan Türkleri için önemli görev ve vazifeler taşıyan Çetin Kazak ve Nurten Remzi, geçmişte ve bugün var olan her türlü pürüs, eksiklik,  ilgisizlik, problem ve sıkıntıları anlatarak, 20 YILDAN BERİ İLK KEZ BİR ARAYA GELİP AÇIK AÇIK PAYLAŞTILAR. Toplum sorunlarını çözme yollarına düşerek anlamlı, değerli ve büyük adım atmak için ÇÖZÜM ARAMA taraftarı oldular. Her ikisi de, omuzlarında ağır yük taşıdıkları farkındalar ve bundan dolayı  Bulgaristan’da siyaset ve Türk kültürü konularına  yönelik  birlikte, faydalı, iyi, yaygın, derin ve mutlaka karşılıklı  destek ve çalışma bulunmak gerektiğini ele aldılar. Daha büyük başarılara ulaşabilmek için birlikten de söz edildi. Ne yazık ki, Bulgaristan’da hem siyaset, hem kültür çalışmalarında BİRLİĞİN SADECE SÖZDE OLMASI, BÜYÜK OLUMSUZLUKLAR YARATTI.
Çetin Kazak:”Geçmişteki eksiklikleri görüyoruz, onların üzerinde durmak boş iştir. Onlar geçmişte kalsın. Onlardan ders alalım. Her kurum gibi, her parti gibi, her kişi gibi hatalar yapıldı. İleriye bakalım. Birlikte çalışalım”,dedi.
Nurten Remzi’nin söylemek istedikleri o kadar çoktu! İlk kez derdini anlatma imkanı olacaktı. Önce geldiğinden dolayı mutlu ve umutlu olduğunu söyleyerek Çetin Kazak’a teşekkür etti. Sonra kararlı ve prensipli sözlerini sunmaktan hem heyecanlı, hem huzurlu olduğunu gösterdi.  ”KÜLTÜR DERNEKLERİ TARAFSIZ OLMALI. BU, GELİŞİME YOL AÇAR. ŞİMDİYE KADAR SİYASETÇİLERDEN DESTEK BİZLER İSTEDİK. ARTIK SİYASET PATİLERİ, BİZDEN İSTEMELİ”, dedi. Düşman olmasak da yıllarca destek görmedik. Tek neden, parti çerçevesinde olamamamızdı.  Bu düşünce, sistem ve çalışma çok yanlış. O kadar çok çalıştık ki, artık kendimize güveniyoruz. Büyük gücümüz var olduğuna eminiz. Halk bizimledir. Şimdiye kadar yaptığımız yanlışların acısını çekiyoruz. BUGÜN HALKIMIZ KİMLERE DESTEK ÇIKACAK? KİMLERE OY VERECEK?  CEVABIM BUDUR: HEM MADDİ HEM MANEVİ GÜCÜ OLANLARA, HEM MADDİ HEM MANEVİ DESTEK VERENLERE, HALKIMIZA HEM MADDİ, HEM MANEVİ HİZMET EDENLERE. Bir de sokaktaki protestolar, intiharlar ve toplum kavgalarından sonra yapılacak seçimler, hem çok zordur, hem çok önemlidir. Bugün, bu toplum kaosunda, başarıya ulaşmak için şimdiye kadar olduğu gibi gösteriş yapmak değil, lafta birlikte çalışmak değil, söz verip sözünü tutmamak değil, telefonlarımıza cevap vermemek değil, günlerce, aylarca, yıllarca bekletmek değil, parti çerçevesi dışında çalışan kültür kurumlarına ilgisizlik değil, halkla çalışan insanları küçümsemek değil, çok doğru kararlar, çok ihtiyaç olan aktiviteler, çok ciddi işler, ve çok anlamlı destekler yapılmalı.”, dedi.
Bu buluşmada faydasız, eğitimsiz, egoist ve halkın uğruna çalışmayan yönetici ve belediye başkanlardan da söz edildi. Bu olumsuzlukları yok etmek için fikir alış verişi yapıldı. 
Tam kapıda ayrılırken çok ilginç, umut verici ve anlamlı DİALOG oldu. Onu da okuyucularımıza sunmadan geçemiyoruz:
Şumnu HÖH yöneticilerinden belki de en sevilen ve topluma yetersiz de olsa en çok zaman ayırabilen Millet Vekili Çetin Kazak ayrılırken şunu dedi:
-         Nurten, artık medyalarda bizi eleştirme, çok konuşuyorsun, ağzını kapa!
Size de, bize de zarar olur. Ne gerekirse yapmaya çalışırız. Hepimizin yararına olacak işler yapacağız. “
Buna cevap olarak tecrübeli, aktiv, başarılı ve gerçekleri söylemekten çekinmeyen Nurten Remzi:
-         İnşallah Çetin, iyi neticelere varmak için paylaşa paylaşa, her iki trafın eksiklik ve pürüslerini yok ede ede, iyi bir neticelere varabilmek için  ortak başarılara imza atabilmek için güzel güzel bir formul bulma umudundayız”, dedi.
-         Ağzını kapa!, gülümseyerek gitti.
-         Ağzımı kapamasını öğrenin, bilin!, diye umut dolu ve hoş duygularla el salladı.

EVET, DEĞERLİ OKUYUCULAR,
BU BULUŞMALAR, UMUT VERİCİDİR,
BELKİ DE TARİHİ DEĞER TAŞIR ,
BELKİ DE GELİŞİM ADINA İLK ADIMLARDAN BİRİDİR.
BUNDAN SONRA NE OLACAĞINI BİLMİYORUZ.
AMA SİZİ HABERDAR EDERİZ.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayin Nurten hanim baska partilerden bagimsiz olabilirsin, ama bir ailede bagimsizlik yararli degil.Gerbciler 5000 yakin kisileri islerinden aldilar,ve yerlerine kendi partisinin temsilcilerini tain ettiler.Devlet memurlari da bagimsiz,ama bak neoluyor.

Adsız dedi ki...

bu yorumun hafif. kim ne isterse yapmalı,Bu tür konuşmalar özgürlük ve demokrasiyi zedeliyor.nurten hanım haklı. kültür kurumları eğer tarafsız çalışırsa, farklı partiler daha iyi olalım diye çabada olacak, bunun devamı da, onun söylediği gibi- gelişim olacak.
23 yıldan fazla yöneticilerin kalması, geri kalmış anlamına geliyor. yeni insanlar, yeni tarzlar olunca da gelişim oluyor.
gerbçiler kişileri işten aldı, ama particiler de eğoistçe sadece kendi maddiatını düşündü.keşke o zenginliklerinden az da olsa halka yararlı olsaydılar.

Adsız dedi ki...

buketçiler neredeydi makalesi de çok güzel. o, ve onun gibileri buket yaparken, şimdiki suni buketler neredeydi? folklor takımlarını bir araya getirecekler, ama o takımlar onların sahnesine çıkana kadar nasıl şartlarda çalıştı, kimse sormuyor.

Adsız dedi ki...

Nurten, artık medyalarda bizi eleştirme, çok konuşuyorsun, ağzını kapa!
Ağzını kapa!, gülümseyerek gitti

ajanlarin yeni yaptiklari gidip tehdit edercesine uyarmak. eskiden polise muhpirlerdi ......

Adsız dedi ki...

NURTEN'İN AĞZINI KİM VE NASIL KAPATABİLİR?

CEVAP: ONUN GİBİ FEDAKARLIKLA HALKIMIZA ÇALIŞANLAR, DESTEK, BİLGİ, YETENEK VE ENTELLİĞİ İLE İŞ YAPANLAR KAPATIRSA EN İYİSİ OLUR.

GEREKEN VE GÜZEL İŞLER YAPILSAYDI VE ŞU ANDA YAPILIRSA BU TARTIŞMA VE TEHDİTLER OLMAZDI.

BUKADAR GÜCÜMÜZÜ, AKLIMIZI VE SÖZLERİMİZİ FAYDALI İŞLERE SARFEDERDİK.

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.