Bulgaristan Türklerine Açık Mektup!

28 Eylül 2014 Pazar |

 Özcan PEHLİVANOĞLU
Aslında Balkan Türklerine hitaben yazmak istemiyorum ve uzun bir süredir de bunu başarıyorum. Ancak şimdi bazı şeyleri yazarak paylaşmak zorunda kaldım.
İnsan hafızası çok çabuk unutuyor. Onun için yaşananları devamlı canlı tutmak gerekiyor.
Belki biliyorsunuz belki farkında değilsiniz ama komşumuz Bulgaristan’da Kurban Bayramının ikinci gününe denk gelen 05 Ekim 2014 Pazar günü erken genel seçimler yapılacak.
Malumunuz Bulgaristan aynı zamanda önemli bir Türk nüfusunda vatanı durumunda. Bu sebeple seçimler,ister Bulgaristanlı istersen başka bir coğrafyanın Türk’ü ol; kendisini Türk hisseden herkesi ilgilendiriyor. Ben de bir Türk olduğum için Bulgaristan seçimlerini izliyor ve Bulgaristan Türklerinin bu seçimden başarı ile çıkmasını istiyorum.
Ancak uzun zamandır Bulgaristan Türklerinin siyasal birlikteliğine kast edenler var. İstiyorlar ki tıpkı Makedonya ve Kosova’da olduğu gibi; Türkler siyaseten ayrışsın, oyları bölünsün, milletvekili,belediye başkanı,belediye meclis üyesi ve muhtar seçemesin… Tabii ki, Türklerin zaman zaman hükümet ortağı da olması bu çevrelerin hiç işine gelmiyor.
Kim bunlar: derin Bulgaristan, Avrupa Birliği(AB), Türkiye’deki Türk düşmanları, ABD, İngiltere, İsrail, Slavların ebedi hamisi Rusya ve saymakla bitiremeyeceğiz kadar devlet ve kuruluş.
Bu dev güçlerin karşısında ise çok garip kalan Bulgaristan Türkleri açlığa, işsizliğe, baskıya, asimilasyona, ihanete ve aklınıza gelebilecek her türlü belaya karşı Türk kalmak, Türkçe konuşmak ve Türk gibi yaşamak için büyük bir savaş veriyorlar. Hem de yalnız sayılabilecek bir şekilde…
Biz de hasbel kader bu insanlarımızı destekliyor ve gücümüz nispetinde onları yalnız bırakmamaya çalışıyoruz.
Ancak son iki seçimde Bulgaristan Türklerine düşman olup Türklerin siyasi birlikteliğini bozmak için mücadele edenler ilginç stratejiler izlemeye başladılar. Bende bunları açık etmek için var gücümle çalışıyorum.
Bu kesim şimdi,Türklerin siyasi birlikteliğini sağladığı Hak ve Özgürlükler Hareketi / DPS’ni desteklediğim için beni yerden yere vuruyor.
Onlara buradan da bir kez daha söylüyorum ki; ben HÖH / DPS’yi değil Bulgaristan Türklerini destekliyorum. Onların kurumsal siyasi yapısı HÖH / DPS olduğu içinde bu partiye destek veriyorum…
Peki ya ne yapacaktım? Türklerin oyları bölünsün, meclise giremesinler, iktidar ortağı olamasınlar diye mi çalışacaktım? Bunu hangi nedenle olursa olsun yapmak Bulgaristan Türklerine ihanet olur ki; Allah korusun ben Türk’üm ve Türk’e ihanetim asla söz konusu olamaz.
Ne yazık ki; bizi HÖH / DPS’ye destek vermekle suçlayanlar, kanımıza bozuk ve ajanların yalakası diyenler sadece seçimden seçime ortaya çıkmakta iş normal zamanlarda Bulgaristan Türklerinin hakkını aramaya ve Balkanlarla ilgilenmeye gelince fareler gibi deliklere saklanmaktadırlar.
Soruyorum bunlara; biz zorunlu göçün 20.yılında yollarda yürürken siz nerede idiniz? Bulgar bakanlara adeta tarihin en ağır manifestosunu okurken nerelerde gizleniyordunuz? Göçün 25.yılını hatırlarken kimler Bulgarlarla aramız bozulmasın diye ekranlardan kaçıyordu? Türkiye’de Türk düşmanlığı yapanlarla ortaklaşa HÖH / DPS’ye operasyon yapmaya kalkanlar kimlerdi? HÖH / DPS’nin karşısında önceki seçimde bir partiyi olmadı bu seçimde Türk karşıtı GERB’in temsilciliğini üstlenenleri tanıyormusunuz?  Aldıkları paraya göre düdük çalanları hepimiz biliyoruz.
Bursa’da kimlerin benzin istasyonları var? Arabamın kontağı 5000 ABD dolarına Sofya’ya çalışır diyenleri tanıyormusunuz? Başında veya yöneticisi bulunduğum stk’lar adına ve haberimiz olmadan malum yerlerden para alanları biliyormusunuz? Ben Türkçe konuşun, toplantılarınıza Bulgar şarkıcı getirmeyin, Bulgarca müzik söylemeyin, çalgayı yaşamınızdan atın deyince beni protesto eden Bulgarlara, yalakalık ve yalamalık yapanları unuttunuzmu? Kimlerin pasaportları yıllarca “Zorko” gibi isimleri taşıdı veya taşıyor?
Bulgaristan Türklerinin hakkını arıyorum diye AKP iktidarından fırça yiyince, bana tavır alan koca başkanları baş tacı yaptınızmı? Mayıs 2013 seçimlerinde Bulgar dostu AKP iktidarının gücü ile Bulgaristan Türklerini vali,kaymakam,milletvekilive belediye başkanları ile tehtid edenler kimlerdi?Türkiye’de anayasa değiştirilirken ve Türk hükümranlığı sona erdirilmek istenirken TBMM’de anayasa uzlaşma komisyonu karşısında yalnız bıraktığınız bizler değilmiyiz?
Ben Bulgaristan’ı kaybettiğimiz Balkan Savaşları ve 93 Harbi’ni anlatmak için şehir şehir dolaşırken köstek olanları daha unutmadık.
Şimdi kalkmış Bulgaristan Türklerini ve Türklüğü savunuyorlarmışta bizde ajanları destekliyormuşuz! Hadi oradan düzenbaz yalancılar…
Bırakın bunları!.. Ben HÖH / DPS’ye en ağır eleştiriler yönelten ve bir çok eksiklikler bulan bir kişiyim. Ama bu benim Türklerin Bulgaristan’daki birlikteliğini bozmam için yeterli bir neden değil. Hem buna hakkım da yok haddim de değil. Hem de Türk vicdanım buna izin vermez… Zaten eğer iyiniyetli iseniz sizin de anlamadığınız nokta bu…Eğer hainseniz tabii ki, papağan gibi aynı şeyleri tekrar edip habersiz insanları zehirlemeye devam edeceksiniz.
Buradan bütün Bulgaristan Türklerine sesleniyorum: ben herkesi tanır her şeyi de bilirim. Tevazu yapmamada hiç gerek yok. Samimi iseniz size dinlerim ama menfaat peşinde Bulgaristan Türklerini harcamaya kalkarsanız karşınıza dikilirim. Onun için siz siz olun asla siyasal birlikteliğinizi bozmayın. Bunun da adresi HÖH / DPS’dir. Aksini düşünseydim merak etmeyin onlara karşıda mücadele bayrağını açardım. Beni tanıyanlar bunu rahatlıkla yapacağımı gayet iyi bilir…
Dayanın,sabredin,ısrar edin siz kazanacaksınız. Sizin partiniz HÖH /DPS’dir. Sorunlarınıza birlikte davranarak,orada çözüm bulacaksınız. Hem eminimki, Bulgaristan Türkleri; içlerinden Bulgaristan’ıyönetecek ve Bulgaristan’da yaşayan bütün halklara huzur ve refah getirecek Atatürk gibi şahsiyetlere benzer insanlar çıkaracaktır. Yeter ki, bir arada mücadele etmeye devam edin. Sizlerden 05 Ekim Pazar günü bayram gibi müjdeli haberler bekliyorum… Hedefiniz 50 milletvekili olsun!

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Hay seni gidi çakma seni HÖH kadar taş düşsün kafana.

Adsız dedi ki...

DPS den kaç para aldın sen onu soyla

Adsız dedi ki...

SEN KİMSİN ULAN MİLLETE HAKARET EDEN? HER ŞEYİ BİLİRMİŞ, KIÇIMIN KENARI ÇAKMA MİLLİYETÇİ AYAK.

Adsız dedi ki...

COK DOGRU YAZI, SOYLEDIKLERINE KULAK VERIN

Adsız dedi ki...

Sayin Pehlivanoglu, bilmiyorsaniz ogrenin, biliyorsaniz lutfen susun, yalan soylemeyin HOH liderlerin ajan olduklarini ve kime ve neye taptiklarini!

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.