Bulgaristan’daki Türk siyasetçilerin medya şaklabanlığı

5 Şubat 2016 Cuma |

Nahit Doğu

Lütfi Mestan parti kuracak mı kurmayacak mı tartışması sanırım artık geride kaldı. Mestan’a destek olarak HÖH partisinden istifa eden milletvekilleri yeni siyasi oluşumun haftaya açıklanacağını duyurdu.
Bu noktada başka bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum.

Bulgaristan’daki Türk asıllı siyasetçilerin Türk ve Bulgar medyasına demeç verirken sergiledikleri farklı tutum 25 yıldır devam ediyor.
Herhangi bir ayrım yapmadan söylüyorum, HÖH’ün siyasetçileri de aynı iki yüzlülüğü sergiliyor, bu partiden ayrılan ve başka partilere geçen siyasetçiler de Türk basınına farklı üslupla, Bulgar basınına ise bambaşka bir üslüpla konuşuyorlar.

Böyle yapmalarının nedeni apacık ortada. Bulgar basınına konuşurken ‘bakın biz Bulgaristan’a ne kadar bağlıyız’ kalıbını koruma çabasıyla demeç veriliyor ve ülkedeki Türklerin diline, dinine, örf ve adetlerine asla vurgu yapılmıyor.  Komünist dönemde beyinlerine kazınan önyargılar halkın isteklerini savunmalarına ve bu yönde konuşma yapmalarına engel oluyor.

Türk basınına konuşurken ise tam tersi oluyor. Ezilen taraf oynanılıyor. ‘Aslında biz halkın istekleri doğrultusunda çok çalışıyoruz ama Bulgarlar izin vermiyor’ edebiyatı çerçevesinden çıkılmıyor. İnanın bu edebiyat türü Bulgaristan’daki zeminden haberi olmayan Türkiye’deki kardeşimi son derece etkiliyor.

Bu ikiyüzlülük nedeniyle şimdiye kadar çok sayıda trajikomik olay yaşandı ve hala da yaşanmaya devam ediyor.

Bulgaristan’dan Türkiye’ye ve Türkiye’den de Bulgaristan’a haber akışını yakından takip ettiğim ve bildiğim için söyleyebilirim ki, Bulgaristan’da ‘önüme Papa da gelse söylediğim şeyler aynıdır’ diyebilecek Hüseyin Hafızov’dan başka Türk siyaset adamı yok. 

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne kadar saçma bir görüş.... Ne demek Hüseyin Hafızov dan başka Türk Siyasetçi yok. Hüseyin Hafızov ve sen yokken Bulgaristan'da Mehmet Dikme ler vardı, neden onlardan bahsetmiyorsun:

Adsız dedi ki...

Kompleksli Turk siyasetciler o yuzden oyle yapiyorlar.

Adsız dedi ki...

Dikme diye bir politikaci mi vardi. Dikme digerleri gibi ancak Doganin memuru olabildi, politikaci olamadi.

Adsız dedi ki...

Türkiye de kompleksli olmayanlar var, ihraca at serbest. Ayrıca KDV si yok. AKP gözüyle bu oluşuma bakıyorsan, Bulgaristan Türklüğüne en büyük neşteri vurursun.

Adsız dedi ki...

Nesteri vuranlar kim bilionmu. Bgdeki duruma onun bunun gozuyle bakanlar senin gibi, Turk gozuyle bakan yok ama.Turkun dili ve dini gozuyle bakacan.

Adsız dedi ki...

Bıktık usandık artık b u bulgaristan haberlerinden.Türkiyeye gelip ağlanan sızlanan nurten remziler ,kırcaliden göç eden kendini gazeteci sanan sçma sapan haber yapan cahil türk ajanları ,yıllardır türk halkını kullanan balgöç birde zürfeddin konfederasyonu ,oysa ofisi bile yok ,mikrofonla türkiyeye yalakalık yapan ,evlerinden face ortamında kendini gazete ajans sananlar aaaa bıktık beee,ne hafızofu ? nefret saçan biri türklere fayda değil zarar veriyri..ha bakam gızancıklar yetti gari saçma sapan yazılar yazıp mileti değilde kendinizi gandırmayın bakam ,hayde kam ..

Abdurahman Ardahan dedi ki...

BAL-GÖÇ hiç bulundunuz mu Aga.Ne için Türk halkını kullanıyo.Kullanınca ne işine yarıyor.BAL-GÖÇ tekilerin hiç işi yok mu.Karnını dernekte mi doyuruyorlar.

Yorum Gönder

Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve AJANS BG'nin editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.